- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pravi ubicu nosača aviona - „Zmejevik“

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje balističke rakete "Sarmat"
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Rusija pravi novog „ubicu nosača aviona“, balističku raketu „Zmejevik“ sa hipersoničnim bojevom glavom koju će koristiti ratna flota, pišu ruski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore bliske vojnoj industriji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Već neko vreme se radi na razvoju balističke rakete ‘Zmejevik’ sa hipersoničnom bojevom glavom. Ona je predviđena za gađanje velikih površinskih ciljeva, pre svega nosača aviona“, saopštio je jedan izvor.

kako se navodi, „Zmejevik“ po svim karakteristikama podseća na kineske rakete, slične raketama klase DF-21D i DF-26 koje imaju domet do 4.000 kilometara.
U vojno-industrijskoj korporaciji „NPO mašinostrojenije“, koja je deo korporacije „Taktičkog raketnog naoružanja“, proizvode se hipersonična raketa „Cirkon“ (protivbrodska raketa za brodove i podmornice), hipersonični bojevi blokovi „Avangard" za interkontinentalne balističke rakete UR-100N UTTH i balistička raketa „Sarmat", kao i obalni raketni sistemi „Bastion" sa nadzvučnim raketama „Oniks" (njena varijanta za izvoz je „Jahont").
Probe balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
RUSIJA
Rusija pokrenula serijsku proizvodnju raketa „sarmat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala