- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Poljska pokušava da kamuflira svoju ekspanziju na zapadnu Ukrajinu

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйUltimatum poljskog premijera Rusiji: Ili ste sa Evropom ili protiv nje
Ultimatum poljskog premijera Rusiji: Ili ste sa Evropom ili protiv nje - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Poljska pokušava da kamuflira svoju ekspanziju na zapadnu Ukrajinu i s tim ciljem je pokrenula snažnu propagandnu kampanju, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kao što je izjavio direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin, informacije koje dobijamo svedoče o nervoznoj reakciji poljskog rukovodstva zbog toga što su njihovi planovi o rasparčavanju Ukrajine dospeli u javnost“, navodi se u saopštenju.

Kako navode, u Varšavi su očekivali da ni u Kijevu, ni u Moskvi, ni Vašingtonu neće obratiti pažnju na metodične pripreme za zauzimanje ukrajinske teritorije u uslovima geopolitičkog konflikta.
„U Poljskoj su se nadali da će, kada konflikt u Ukrajini pređe u fazu diplomatskog rešavanja, strane biti primorane da priznaju ‘poljsku ekspanziju’ kao gotovu stvar. Sada je poljsko rukovodstvo, zbog curenja osetljivih informacija, prinuđeno da otklanja zabrinutost prijatelja iz NATO i EU“, ističu u ruskoj Spoljnoobaveštajnoj službi.
U saopštenju se navodi i da se u Varšavi nadaju da će popraviti stvari snažnom propagandom.
„Trustovi mozgova i mediji pod kontrolom države naloženo je da pokrenu medijsku kampanju kojom će biti zamaskirane aktivnosti Poljske i demantovana neumesna govorkanja“, navodi se u saopštenju.
U tom kontekstu, Varšava je spremna za aktivniju saradnju u vezi sa ukrajinskim pitanjem sa Mađarskom i Rumunijom kako bi prikrila svoje planove.
„Predlog je da se akcenat stavi na stvaranju predstave ‘kolektivnog učešća’ svih suseda Ukrajine u stvarima kojima se bavi Kijev. U tom cilju Varšava je spremna za aktivniju saradnju sa Mađarskom i Rumunijom kako bi prikrila sopstvene planove“, ističu u Moskvi.
U Spoljnoobaveštajnoj službi Rusije navode da u Varšavi ne primećuju da su njihove tajne ambicije i kompleksi mnogo godina izvor podsmeha i ljutnje njihovih „pokrovitelja“.
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
RUSIJA
Nariškin: Planovi Poljske o kontroli nad zapadom Ukrajine opasni za celu Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala