- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Položen kamen temeljac za žičaru Kotor - Lovćen /video/

Pratite nas
Kod tunela Vrmac u Kotoru položen je kamen temeljac za izgradnju žičare Kotor - Lovćen.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kamen temeljac su položili premijer Crne Gore Dritan Abazović, predstavnik kompanije „Lajtner“ Martin Lajtner, predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade.
Abazović je izrazio nadu da će za godinu dana gondole pune turista ići prema Lovćenu i da će građani i turisti „imati priliku da vide najlepši zalazak sunca i najlepši pogled na zaliv“.
„Srećan sam da gradimo Crnu Goru kako zaslužuje. Srećan sam što u susret Danu državnosti poklanjamo početak ovog projekta. Ovo je jedan veliki prozor, početak velikog projekta i nadam se da ćemo narednu sezonu dočekati sa turističkim proizvodom više“, istakao je on.
Prva deonica žičare koja će voditi od Kotora do cetinjskog mesta Kuk trebalo bi da bude puštena u rad za godinu dana, a na njoj će biti zaposleno oko 100 ljudi.
Prva faza žičare vodi od Kotora do Kuka, druga do Ivanovih korita, a treća do Cetinja.
Žičara će biti dugačka skoro četiri kilometra, kapaciteta hiljadu putnika po jednom satu i imaće 40 gondola, preneli su crnogorski mediji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala