- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Karijeva jednačina – ko će u Bogdanove patike?

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićAvramović i Dobrić
Avramović i Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Selektor Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa u naredne dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se igrati od 1. septembra. Jasno, najveći udarac za Orlove je izostanak Bogdana Bogdanovića, pa se zato postavlja pitanje - ko će u njegove patike?
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pod uslovom da su svi spremni i da žele da igraju za nacionalni tim ovog leta, ne bi trebalo da se sumnja u to da će Vasilije Micić i Miloš Teodosić zauzeti svoja mesta u avionu za Prag, kasnije nadamo se i Berlin. Ali, zato što nema Bogdanovića, sada je bekovska pozicija interesantna. Takođe, na spisku nema ni Danila Anđušića.
Koga će Pešić odabrati?
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
SPORT
Pešić objavio spisak za Evropsko prvenstvo: Nema Bogdana!
Prvo, treba reći da selektori biraju različit odnos visokih i niskih igrača, pa je recimo Aleksandar Đorđević znao da povede i četiri centra na određena takmičenja, a često se vodi sedam niskih i pet visokih, uslovno rečeno.
Ali, da pogledamo samo konkurenciju na pozicijama jedan i dva, a izuzmemo Teodosića i Micića, ona je – paklena.
Za poziciju dva konkurisaće Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Nemanja Nedović, pa čak i Aleksej Pokuševski i Nikola Jović koji može da pokriva pozicije tri i dva.
Od njih treba tražiti putnike na Evropsko prvenstvo, a konačna odluka o putnicima i o broju putnika sa ove dve bekovske pozicije odlučivaće Svetislav Pešić.
I neće mu biti lako.
Dok Teodosić važi za čistog plejmejkera, Micić je često u Efesu igrao na dvojci. Marko Gudurić se takođe vodi kao bek, slično važi i za Nemanju Nedovićai Ognjena Dobrića, dok bi prednost mogli da imaju Aleksa Avramović i Ognjen Jaramaz koji mogu da igraju i na jednoj i na drugoj bekovskoj poziciji.
Avramović do prošle sezone nije mnogo gazio u plejmejkerske vode, ali je igrom u crno-belom dresu kod Željka Obradovića značajno napredovao i to sve pokazao i u reprezentativnom dresu gde je često najefikasniji igrač.
Pokuševski i Jović su najviše fokusirani trenutno na NBA ligu i videćemo kakva će biti njihova angažovanost u reprezentaciji ovog leta.
Kada su ostale pozicije u pitanju, po kvalitetu NikolaJokić i Nikola Milutinov ne bi trebalo da se dovode u pitanje na mestu centra, Nikola Kalinić i Vladimir Lučić takođe na svom mestu u timu (da li sa poziciji četiri ili poziciji tri), mogu obe vrlo kvalitetno da pokrivaju što će Orlovima dati dodatnu raznovrsnost i fleksibilnost.
Nemanja Bjelica iskustvom, trajanjem i titulom prvaka NBA lige takođe značajno konkuriše za mesto u 12 koji će krenuti put Praga.
Na kraju, ne treba nikada izuzeti iz priče i faktor povreda. Nadajmo se da ih neće biti, te da će Bogdanov izostanak biti jedini takve vrste.
Pored Bogdanovića, na širem spisku od 22 igrača nema ni Bobana Marjanovića. To je Pešićeva odluka, tako da će se verovatno na poziciji pet Jokiću i Milutinovu pridružiti neki od mlađih asova poput Filipa Petruševa ili Dušana Ristića.
Svakako će Pešić biti na slatkim mukama. Počevši od bekovskih pozicija, pa nadalje.
Nikola Jokić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
SPORT
Kad zapevaju srpski „Džokeri“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala