- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Objavljen raspored upisa u srednju školu

© Tanjug / JADRANKA ILICOsnovna škola „Laza Kostić“
Osnovna škola „Laza Kostić“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Raspored učenika po obrazovnim profilima, odnosno smerovima gimnazija i srednjim školama objavljen je na portalu Moja srednja škola.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nakon logovanja preko portala esDnevnik i unošenja korisničkog imena i lozinke, u meniju treba izabrati lista želja, a kada se ona otvori zelenom bojom je obeležan profil i srednja škola u koju je učenik raspoređen u prvom upisnom krugu.
Druga mogućnost logovanja je preko identifikacionog broja učenika.
Ministarstvo prosvete ranije je saopštilo da će u sredu na portalu Moja srednja škola i u osnovnim školama koje su učenici pohađali biti objavljena slobodna mesta za upis u drugom krugu.
Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je u četvrtak, 14. jula, dok će dan kasnije, u petak 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.
Takođe, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.
Od 14. jula od osam časova do 20. jula u ponoć je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.
Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala