- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australija ukida zabranu Đokoviću – novi premijer ne želi turnir bez Srbina

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Prema pisanju „Dejli mejla“ Novak Đoković moći će da igra na narednom Australijan openu jer će Entoni Albanez, novi premijer, prema pisanju medija ukinuti trogodišnju zabranu ulaska u zemlju srpskom asu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nakon vesti da je Australija ublažila mere i da od šestog jula i nevakcinisani stranci mogu da uđu u zemlju, stiže još bolja vest za Novaka.
Ne samo što neće imati problema jer nije vakcinisan već neće morati da brine o zabrani ulaska u tu zemlju koja usled deportacije prema zakonu važi tri godine.
Australijanci nisu bili zadovoljni politikom Skota Morisona koji je smenjen zajedno sa Aleksom Hokom. Ovaj dvojac bio je ključan u donošenju odluke da se Đoković deportuje, ali sada se na mestu premijera nalazi Entoni Albanez koji potpuno drugačije gleda na srpskog asa.
„Dejli mejl“ navodi da je Albanez strastveni ljubitelj tenisa i nekoliko puta nedeljno uzima reket i lopticu u ruke, zbog čega gaji prijateljske odnose sa čelnicima Australijan opena.
Navodi se i da Albanez razume koliko je dolazak Novaka Đokovića važan za turnir jer je na tom mestu Srbin osvojio rekordnih devet trofeja i zbog toga je veoma blizu odluke da ukine zabranu donetu početkom godine.
S obzirom na to da Novak neće moći da igra na US openu jer nevakcinisanim strancima još uvek nije dozvoljen u Sjedinjene Američke Države, dozvola za ulazak u Australija je odlična vest za srpskog asa.
Posle osvojenog 21. Grend slem trofeja na Vimbldonu, Đoković će u Australiji imati priliku da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom koji ima jedan pehar više.
Novak Đoković na treningu sa sinom Stefanom - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Stefan nije gledao finale Vimbldona – Novak otkrio zašto
Doček Novaka Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Srbija dočekala Novaka – Hvala vam, ulepšali ste mi život
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Rus na meti hajke Nemaca – stiže reakcija iz Moskve: „Ne postoji nikakav dokument“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala