- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Norveški sastav Wardruna oduševio beogradsku publiku

Varduna bend - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Svetska koncertna atrakcija, norveški bend "Wardruna", održao je sinoć prvi koncert u Srbiji na Stadionu Tašmajdan u Beogradu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nastup poznatog sastava, popularnog po komponovanju muzike za kanadsko-irsku TV seriju "Vikinzi", bio je planiran 2020. godine, ali je odložen zbog pandemije.
Sinoćnji nastup počeli su kompozicijom "Kvitravn" sa istoimenog poslednjeg albuma i zatim su predstavili 16 numera.
Publika je utonula u magiju njihove diskografije koju čini trilogija "Runaljod" i to albumi - "Gap Var Ginnunga" (2009), "Yggdrasil" (2013) i"Ragnarok" (2016), ali i "Skald" (2018) i Poslednji materijal "Kvitravn" (2021), objavljen za čuvenu američku kuću "Columbia Records".
„Veoma sam uzbuđen što ćemo nastupiti u Beogradu. Tokom proteklih nekoliko godina dobili smo mnogo poruka iz ovog regiona. Dobar je osećaj što ćemo konačno posetiti Srbiju. Uvek je zanimljivo posetiti nova mesta, izvoditi pesme i povezati se sa ljudima", rekao je frontmen benda Einar Selvik nedavno povodom ovog nastupa.
Žanrovski je gotovo nemoguće definisati Wardruna, koja je od osnivanja 2003. imala obrise hevi metala: njihova muzika je na granici gotik i dark tonova, poput gospela, (rok) opere u specifičnom ruhu, a ima delimično elemente horskog intimnog spektakla.
Muzika sa njihovom scenografijom i kostimografijom podseća na drevne rituale, padanje u trans, poigravanje - eksperimentisanje sa različitim stilovima i senzibilitetima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala