- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Holandski detektiv našao ukradenu „Isusovu krv“ /foto/

© AFP 2023 / RAMON VAN FLYMENRelikvija Isusova krv
Relikvija Isusova krv - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Holandski detektiv Artur Brand pronašao je relikviju staru 2.000 godina sa krvlju Isusa Hrista, koja je čuvana u crkvi opatije Fekam, na severu Francuske.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Relikvija „Isusova krv“ ukradena je 2. juna, dve nedelje pre proslave godišnjice „Mise svete krvi“, preneo je „Juronjuz“.
Brand je opisao kako je došao do relikvija - tri nedelje kasnije nakon krađe, usred noći, vredna kutija bačena je na njegov prag ili tačno 490 kilometara od crkve.
Brand, poznat i kao holandski Indijana Džons, specijalizovan je za pronalaženje ukradenih umetničkih dela. Rekao je da su ga lopovi anonimno kontaktirali i dodao da je „Isusovu krv“ predao policiji.
„Vratio sam legendarnu „Isusovu krv“ iz Fekama, što predstavlja jednu od najstarijih i najsvetijih relikvija Katoličke crkve. Kažu da sadrži kapi krvi Isusa, sakupljene iz Svetog grala, od njegovih rana sa krsta. Ukradena je 2. juna u Francuskoj“, napisao je on na Tviteru.
Pored ostalih liturgijskih relikvija, ovaj neprocenjivi predmet je vraćen u kartonskoj kutiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala