- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Za stradanje srpskih civila u srebreničkim i bratunačkim selima niko nije odgovarao

© Foto : YouTube/RTRS vijesti/PrintscreenFotografije srpskih žrtava na putu Bratunac-Potočari
Fotografije srpskih žrtava na putu Bratunac-Potočari - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se navršilo 30 godina kako su muslimanske snage pobile 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim i bratunačkim selima i da ni za ovaj zločin niko nije odgovarao.
"Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao. Istom rečenicom, na našu žalost i sramotu svih, završavamo svako sećanje na srpske žrtve!", napisao je Dodik na Tviteru.
Porodice ubijenih Srba u srpskim selima Zalazje, Biljača, Sase, Zagoni i Brod u Bratuncu danas su poručili da nedolazak predstavnika međunarodne zajednice na obeležavanje 30 godina od stradanja Srba u Podrinju pokazuje da imaju selektivan pristup pravdi, prenela je RTRS.
Služenjem parastosa i polaganjem venaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice, obeleženo je 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage.
Pod komandom Nasera Orića, 12. jula 1992. godine, muslimanske snage upale su u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini, ubijajući, pljačkajući i paleći sve što su stigle.
Tog dana ubijeno je 69-oro Srba, a ranjeno mnogo više srpskih boraca i civila, a 22-oje nestalo i zarobljeno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala