- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija održava vojne vežbe na jugu zemlje

© Foto : Minoboronы BelarusiMinistarstvo odbrane Belorusije, beloruska vojska
Ministarstvo odbrane Belorusije, beloruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Belorusija sprovodi komandno-štabne vežbe uz češće teritorijalnih jedinica vojske Žlobinskog rejona Gomeljske oblasti na jugu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„U periodu od 12 do 14. jula se pod rukovodstvom predsednika Gomeljskog rejonskog izvršnog komiteta sprovode komandno-štabne vežbe sa teritorijalnim jedinicama vojske Žlobinskog rejona“, navodi se u saopštenju na Telegramu Ministarstva odbrane Belorusije.
Navodi se da je cilj vežbi procena spremnosti komandira da rukovode jedinicama teritorijalne vojske prilikom ispunjavanja borbenih zadataka i poboljšanje veština oficira u radu na kontrolnim punktovima.
„Tokom vežbi će se raditi na zaštiti i odbrani objekata teritorijalne odbrane i akcenat će se staviti na rad kontrolnih punktova u uslovima ratnog stanja“, navodi se u saopštenju.
Podsetimo, Belorusija je 4. maja objavila iznenadnu proveru borbene gotovosti Oružanih snaga. Načelnik Generalštaba Viktor Guljevič izjavio je da je Ukrajina povećala broj vojnika na njihovim granicama do 20.000 ljudi i da to zahteva reakciju.
Zajedničke vojne vežbe ruskih i beloruskih padobranaca  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
RUSIJA
Beloruski vojni zvaničnik: U slučaju sukoba vojna infrastruktura u Poljskoj postaje primarna meta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala