- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Asfalt se topi, lepi za točkove i obuću“: Šta se događa u bazi za obuku britanskih vojnih pilota

CC BY-SA 2.0 / Geograph.org.uk/Adrian S. Pye / Baza za obuku pilota britanskog vazduhoplovstva Krenvel
Baza za obuku pilota britanskog vazduhoplovstva Krenvel - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Deo ključne vojne baze britanskog vazduhoplovstva u Linkolnšajru zatvoren je zato što se istopio asfalt usled velikih vrućina. Svi letovi za ponedeljak i utorak zbog toga su otkazani, tvrdi britanski Skaj njuz.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portparol britanskog vazduhoplovstva (RAF) potvrdio je da je deo baze za servisiranje „trenutno nedostupan za rutinsko korišćenje“, ali je insistirao da trenažni letovi nisu otkazani.
Skaj njuz navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da zaposleni u Krenvel bazi „nose istopljeni katran iz asfalta na čizmama i točkovima trenažnih aviona „fenom“ i „prefekt“ od početka leta, pošto je asfalt razmekšao na suncu“.
Situacija na letačkoj liniji, prostoru gde se avioni servisiraju, parkiraju i pripremaju za korišćenje i gde se piloti ukrcavaju u letelice, a potom taksiraju ka pisti, toliko je loša da su letovi tokom dva dana zaustavljeni, tvrdi Skaj.
Veliku Britaniju pogodio je talas vrućina, čak je i u Londonu izmereno neuobičajenih 32 stepena Celzijusa, a meteorolozi najavljuju da će temperatura rasti.
„Naša letačka linija istopila se na vrućini, pa su svi letovi na Krenvelu stopirani“, tvrdi izvor Skaj njuza.
Portparol RAF-a potvrdio je da je, kao mera predostrožnosti, glavni servisni deo zatvoren za rutinsko korišćenje, ali tvrdi da se letovi nastavljaju, pošto se koriste alternativni prostori za servisiranje.
Izvori Skaj njuza tvrde da je stopiranjem letova pogođeno oko 60 polaznika koji su na osnovnoj letačkoj obuci i na obuci za letenje na avionu sa više motora.
Britanski medij navodi i da je otvorena istraga zbog čega su nastali ovi problemi, jer ekstremne vrućine mogu biti samo jedan od faktora.
Ova avio-baza jedna je od ključnih za obuku budućih pilota britanskog vazduhoplovstva i najstarija je vojna pilotska škola u Velikoj Britaniji.
Američki vojni avion F-35A Lajtning II  - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SVET
Cela flota F-35 prizemljena posle misterioznog kvara i ekstremno rizičnog sletanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala