Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin odgovorio američkoj ambasadi: Pustite da i mi Srbi imamo svoj san

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
 Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, poručio je danas da je veoma ohrabren iznetim stavom Ambasade SAD u Srbiji da je Dejtonski sporazum uslov za postojanje Bosne i Hercegovine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"To bez svake sumnje znači da će se uvažena Ambasada SAD aktivno založiti da SDA Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredeljenja ukidanje Republike Srpske, kao i da će poštovana Ambasada učiniti sve da se sva ovlašćenja oduzeta Republici Srpskoj vrate i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim sporazumom", naveo je ministar Vulin, komentarišući kritike koje je na njegov račun uputila Ambasada SAD u Beogradu, a u kojima se ističe da su njegove izjave suprotne Dejtonu.
Ministar Vulin je istakao da ne zna zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u Evropskoj uniji, a ne mogu u zajedničkoj državi.
"Ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba".
Ministar Vulin je konstatovao da se Amerika ponosi "američkim snom" i istakao:
"Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki", naveo je ministar Vulin, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SRBIJA
Vulin: Srpski svet se stvara da se ne bi ponovila Kozara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala