- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlasti Kalinjingrada predlažu zabranu prometa robe između baltičkih zemalja i Rusije

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaKalinjingrad
Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov predložio je da se u potpunosti zabrani promet robe između baltičkih država i Rusije, sa izuzetkom tranzita.

„Kao odgovor, predlažemo potpunu zabranu kretanja robe (uključujući i onu u tranzitu iz trećih zemalja) između tri baltičke zemlje i Rusije (sa izuzetkom Kalinjingradske oblasti)“, rekao je Alihanov.

Kako je istakao, to će obezbediti posao pomorskim prevoznicima i kalinjingradskim lukama koje su teško pogođene sankcijama EU.
Alihanov je objasnio da Litvanija nije uvela nova ograničenja za tranzit robe iz Rusije u Kalinjingradsku oblast, nego se sada realizuje nova faza ranije usvojenih sankcija.
„Sankcije, koje je usvojila Evropska komisija, su stepenaste. Usvojene su još u martu, sada jednostavno stupa na snagu sledeća faza za različitu robu“, napisao je Alihanov na Telegramu.
Kako je saopštila pres-služba Kremlja, o situaciji u vezi nezakonitih ograničenja koje je uvela Litvanija razgovarali su danas predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko.
„U tom kontekstu je razgovarano o nekim mogućim zajedničkim koracima“, navodi se u saopštenju.
Ranije je Rojters saopštio da su litvanske vlasti od 11. jula proširile spisak robe čiji je uvoz zabranjen u Kalinjingradsku oblast u skladu sa sankcija Evropske unije.
Kamioni na granici Kalinjingradske oblasti i Litvanije - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
RUSIJA
Rojters: Litvanija zabranila tranzit cementa i alkohola u Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala