- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Putevi Srbije“: Muškarac propao kroz most broj 15 u blizini tunela Straževica

© Sputnik / Lola ĐorđevićVatrogasno vozilo
Vatrogasno vozilo - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Vatrogasci su spasili muškarca koji je jutros propao kroz nadvožnjak u izgradnji kod tunela Straževica. On se zaustavio na nosećem stubu, na visini od 30 metara.
Muškarac jutros propao kroz nadvožnjak u blizini tunela Straževica
Iz preduzeća „Putevi Srbije“ demantovali su informacije pojedinih medija da je muška osoba jutros propala kroz nadvožnjak u izgradnji u blizini tunela Straževica na obilaznici oko Beograda i naveli da se incident dogodio na mostu broj 15 koji je izgrađen još 2012.
Reč je, naveli su, o mostu ispred tunela Straževica na desnoj strani auto-puta, koji je u saobraćaju otkada je izgrađen 2012.
„Noćni čuvar, rano jutros oko 05.45 časova primetio je lice na stubu mosta broj 15 u desnoj kolovoznoj traci i odmah je obavestio MUP, koji je pozvao Hitnu pomoć i Sektor za vanredne situacije (vatrogasce - spasioce). Vatrogasci su, došli do ugroženog, spasili ga i predali Hitnoj pomoći“, kažu u „Putevima Srbije“.
Takođe navode da se, prema usmenoj informaciji vođe policijske patrole, radi o osobi koja je ranije hospitalizovana u ustanovi zatvorenog tipa („Laza Lazarević“).
Ta osoba je dospela u „sanduk“ mosta kroz servisni otvor iz smera Orlovače, objašnjavaju iz „Puteva Srbije“.
„Prolazeći kroz „sanduk“ sišao je kroz reviziono okno i završio na ograđenom delu stuba mosta, koji je namenjen za periodični pregled ležišta na mostu. S obzirom da nisu postojale merdevine, lice nije moglo da se vrati u „sanduk“mosta, jer je visina veća od dva metra“, navodi se u saopštenju.
U isto vreme primećeno je da je isečen katanac na vratima na servisnoj stazi i da nedostaje 200 metara električnog kabla sa mosta broj 15. Osoba koja je završila na stubu mosta je koristila isti put. U toku je uviđaj MUP-a, navode iz „Puteva Srbije“.
Mediji su jutros preneli da su vatrogasci spasili muškarca koji je propao kroz nadvožnjak u izgradnji kod tunela Straževica. On se, kako su naveli, zaustavio na nosećem stubu, na visini od 30 metara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala