- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U ukrajinski MIP pozvan otpravnik poslova ambasade Kanade

© Sputnik / StringerZgrada Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo je privremenog otpravnika poslova Kanade zbog odluke da se Nemačkoj vrati remontovana turbina za gasovod „Severni tok“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„U Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine 11. jula je pozvan v. d. otpravnika poslova Kanade u Ukrajini, kome je izraženo razočarenje ukrajinske strane u vezi sa odlukom kanadske vlade da izda dozvolu za vraćanje u Nemačku turbine ‘Severnog toka 1’ koje je remontovala kompanija ‘Simens enerdži Kanada’“, navodi se u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.
Ministarstvo je pozvalo Kanadu da revidira svoju odluku.
„Gasprom“ je sredinom juna smanjio isporuke gasa preko „Severnog toka“, objasnivši to kašnjenjem u radu nemačkog „Simensa“, koji zbog sankcija Kanade prema ruskoj kompaniji ne može da vrati turbinu iz kompresorske stanice „Portova“ nakon remonta.
Kanada je kasnije odlučila da vrati Simensovu turbinu za gasovod „Severni tok“, izjavio je ministar prirodnih resursa Džonatan Vilkinson. Istovremeno, kanadsko Ministarstvo spoljnih poslova proširuje sankcije gasnom, naftnom i hemijskom sektoru Rusije.
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SVET
Zelenski smenio ambasadora u Berlinu; Mediji: Razlog je spor oko turbine "Gasproma"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala