- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajinske snage u Slavjansku planiraju da dignu u vazduh zgradu sa civilima

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u tenku
Ukrajinski vojnici u tenku  - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Ukrajinski neonacisti u Slavjansku planiraju da dignu u vazduh zgradu sa civilima kako bi za to okrivili rusku vojsku, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Prema njegovim rečima, „pouzdano je utvrđeno da u Slavjansku u Donjeckoj Narodnoj Republici ukrajinski neonacisti pripremaju još jednu ciničnu provokaciju sa pogibijom civila kako bi optužili Oružane snage Rusije za nanošenje neselektivnih napada na civilne objekte“.
„U tu svrhu, u zgradi profesionalnog agrarnog liceja pod izgovorom navodnog osiguravanja bezbednosti drže stanovnike obližnjih stambenih naselja. Istovremeno, zgrada je minirana i oni planiraju da je dignu u vazduh sa početkom artiljerijskih napada ruskih trupa na vojne objekte u gradu“, objasnio je general.
Mizincev je, takođe, istakao da se ukrajinske snage zajedno sa poljskim plaćenicima nalaze u Nacionalnom tehničkom univerzitetu u Harkovu i tamo su rasporedili artiljeriju i višecevne bacače raketa.
Pri tome namerno nije izvršena evakuacija stanara iz obližnjih kuća.
On je dodao da je u selu Pivnično u Donjecnkoj Narodnoj Republici u vrtiću opremljeno uporište sa kasarnom za smeštaj pripadnika ukrajinskih oružanih formacija i stranih plaćenika, a prilazi zgradi su nasumično minirani. O tome namerno nije obavešteno i lokalno stanovništvo.
Mizincev je dodao da su jedinice ukrajinske vojne i teritorijalne odbrane razmeštene u školi i vrtiću u Nikolajevu.
On je dodao da je u selu Širokolanovka u Nikolajevskoj oblasti, na teritoriji jedne stručne škole, neprijatelj postavio teško naoružanje i oklopna vozila, a na krovove – položaje snajperista i odrede protivvazdušnih prenosnih sistema.
General je dodao da su ruski demineri do sada neutralisali u Donbasu skoro 55 hiljada eksplozivnih naprava.
Lansiranje Kalibara iz Crnog mora - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
RUSIJA
Ruski "kalibri" uništili skladište municije za američke sisteme, oboren ukrajinski Su-25
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala