- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Pretili i vređali ga“: Otkazan koncert Sergeja Ćetkovića u Nikšiću

© Foto : Jutjub/Eurovision Song Contest/skrinšotSergej Ćetković
Sergej Ćetković - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Opština Nikšić saopštila je da je tačna informacija da je koncert Sergeja Ćetkovića planiran za proslavu Dana državnosti 13. jula otkazan.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika opštine, do otkazivanja koncerta je došlo zbog "neformalnog obaveštenja" da je Ćetković na društvenim mrežama pretrpio "niz uvreda i pretnji od strane struktura koje su prošle nedelje protestovale pred Vladom."
Opština je, kako navode, odlučila da ne traži Ćetkovićevu zamenu, te da honorar predviđen za njegov nastup uplati za lečenje Nikšićanina Boža Janjuševa.
Oni su kazali da su imali želju da za "najveći državni praznik priredimo našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova jedno lepo veče sa regionalnom zvezdom iz Crne Gore."

"Taj polusvet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pevaču zamerio što se preko svoje zvanične instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio. Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao. Ovakav odnos prema umetnicima imali su još samo nacisti u Hitlerovoj Njemačkoj i prava je sreća da su ove strukture daleko od uzimanja bilo kakve vlasti u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Opština je, kako navode, odlučila da ne traži Ćetkovićevu zamenu, te da honorar predviđen za njegov nastup uplati za lečenje Nikšićanina Boža Janjuševića.
"Mi smo kao Opština mogli angažovati zamene i bilo je estradnih umetnika kojima nije bio problem da pevaju i suoče se sa uvredama i pretnjama pomenutog polusveta ali mi nismo želeli da izlažemo ni njih ni građane novim neprijatnostima niti da naš veliki praznik pretvaramo u nadgornjavanje sa crnogorskim nacistima. Zato smo odlučili da ne dovodimo nikog umjesto gospodina Ćetkovića a da honorar koji je bio predviđen za njegovo gostovanje uplatimo za lečenje našeg sugrađanina Boža Janjuševića i tako pošaljemo poruku da smo prije svega pozvani da budemo ljudi kako je to govorio naš patrijarh Pavle", navodi se u saopštenju.
To, kako zaključuju u saopštenju, "ne znači da ćemo zaboraviti uvrede koje su crnogorski nacisti uputili radnicima Željezare prije neki dan u Podgorici, prijetnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da pjeva građanima Nikšića, kamenovanje autobusa sa našom decom na Cetinju."
"Dobro pamtimo čitav taj odnos i bićemo spremni da sprečimo da takva postupanja postanu pravilo", zaključuje se u saopštenju Opštin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala