Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Napadi na Srbe posledica antisrpske retorike Prištine

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je, nakon što je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u opštini Vitina bačena ručna bomba, da su napadi na Srbe posledica antisrpske retorike Prištine i jednostranih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nastavljajući na Tviteru polemiku sa šeficom poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimozom Kusari-Ljiljom, koja tvrdi da se dijalog vodi o sporazumu u čijem je fokusu „uzajamno priznanje“, Petković je poručio da se dijalog Beograda i Prištine vodi da bi svi ljudi na KiM mogli normalno da žive.
„Dok vi urušavate dijalog, Srbima na Kosovu i Metohiji bacaju bombe na kuću. To je posledica vaše antisrpske retorike i jednostranih poteza Aljbina Kurtija“, naveo je Petković i objavio fotografije na kojima se vidi ručna bomba i oštećen prozor na kući.
Ranije je Kusari-Ljilji objavila da je ceo proces dijaloga pokušaj normalizacije regiona nakon ratova koje je, kako tvrdi, započela i izgubila Srbija u bivšoj Jugoslaviji.
„Trenutni dijalog Kosovo-Srbija je o sporazumu, u centru kojeg je uzajamno priznanje“, navela je ona i dodala da „nema drugog početka“.
Petković je sinoć poručio Kusari-Ljilji da Priština treba da formira Zajednicu srpskih opština, kao i da se dijalog ne vodi o njenim snovima i željama već o normalizaciji odnosa.
„Hajmo ispočetka Mimoza Kusari-Ljilja, jer ništa ne razumete. Dijalog se ne vodi o vašim snovima i željama, već o normalizaciji odnosa, na osnovu odluke UN iz 2010. U dijalogu naš odnos je asimetričan, jer je samo Srbija članica UN i tako će ostati. A sad malo o realnosti — formirajte ZSO“, naveo je Petković na Tviteru.
Ručna bomba bačena na kuću srpske porodice u Vitini - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SRBIJA
Bačena ručna bomba na kuću srpske porodice u Vitini /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala