- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Zelenski ponudio Džonsonu mesto gradonačelnika Odese

© AP PhotoArhivska fotografija, bivši britanski premijer Boris Džonson i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom Džonsonove posete Kijevu
Arhivska fotografija, bivši britanski premijer Boris Džonson i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom Džonsonove posete Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponudio je britanskom premijeru u ostavci Borisu Džonsonu da preuzme mesto gradonačelnika Odese, prenela je „Ukrajinska pravda“, pozivajući se na izvore u kijevskim vlastima.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako se navodi, Zelenski je navodno ovo predložio Džonsonu tokom telefonskog razgovora nakon što je bivši britanski premijer objavio o svojoj ostavci.
List tvrdi da je Boris Džonson sa zahvalnošću prihvatio ovu ponudu. I iako nema zvanične potvrde ove informacije, nije bilo ni demantija.
„Ne sumnjamo da će se podrška Velike Britanije nastaviti. Zauvek ćemo ostati verni prijatelji i jaki saveznici“, rekao je Zelenski i dodao da je vest o Džonsonovom odlasku „ražalostila sve Ukrajince“.
Boris Džonson, koji je zamenio Terezu Mej na mestu premijera 2019. godine, objavio je 7. jula da se povlači sa mesta premijera i lidera Konzervativne partije Velike Britanije. On će obavljati dužnost do imenovanja novog šefa vlade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala