- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Istraga na Kembridžu: Serija samoubistava među studentima

CC0 / Unsplash/Tim Alex / Univerzitet Kembridž
Univerzitet Kembridž - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Petoro studenata Univerziteta Kembridž u Velikoj Britaniji oduzelo je sebi život u poslednja četiri meseca, zbog čega je otvorena istraga u toj ustanovi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Svih pet samoubistava na Kembridžu dogodila su se između marta i juna ove godine – jedno u martu, tri u maju i jedno u junu. Sa Univerziteta je saopšteno da su islednici potvrdili jedno samoubistvo, dok se četiri preostala i dalje istražuju i vode kao sumnja na samoubistvo.
Profesor Grejem Virgo, prorektor za nastavu, kazao je da istragom nisu utvrđene veze niti zajednički motiv kod prvih četvoro studenata koji su oduzeli sebi život, dok se peto samoubistvo dogodilo posle zaključenja te istrage. Svih pet žrtava samoubistva bili su sa različitih koledža Univerziteta Kembridž.
Univerzitet je odbio da objavi identitet studenata, ali su britanski mediji objavili imena dvoje, Danijela Fraja (20), studenta druge godine istorije na Homerton koledžu i Jasmin Ladžoj (34), studentkinje prve godine društvenih i političkih nauka na Hjuz holu, prenosi Gardijan.
Univerzitet je osnovao i krizni štab u kom su predstavnici koledža sa kog su samoubice, eksperti za javno zdravlje, lokalne vlasti, Nacionalnog zdravstvenog sistema...
Studentska unija Kembridža u saopštenju je kritikovala plan prevencije suicida na Univerzitetu, tvrdeći da je on „razvodnjen“ posle pritiska sa određenih koledža.
„Pogrešno je spekulisati o okolnostima smrti ovih studenata, ali ne bi trebalo da se stidimo činjenice da postoji kriza mentalnog zdravlja studenata na Kembridžu“, saopšteno je iz te unije.
Godišnja stopa samoubistava u Velikoj Britaniji, prema poslednjim podacima, je tri na 100.000. Univerzitet Kembridž ima oko 24.000 studenata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala