- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan i Zelenski razgovarali o „koridoru za žitarice“

© AP Photo / Turkish Presidency PoolPredsednici Ukrajine i Turske, Vladimir Zelenski i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Istanbulu
Predsednici Ukrajine i Turske, Vladimir Zelenski i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim o rešavanju krize u Ukrajini i stvaranju bezbednosnih koridora za isporuke žita na svetska tržišta preko Crnog mora, saopštila je administracija turskog lidera.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Predsednik Erdogan je u razgovoru sa predsednikom Zelenskim razgovarao o ratu u Ukrajini i uspostavljanju bezbednosnih koridora za izvoz žitarica preko Crnog mora“, navela je administracija na Tviteru.
Kako se navodi u saopštenju, Erdogan je istakao da je njegova najveća želja da obezbedi mir u Ukrajini. On je rekao i da Ankara nastavlja da radi na sprovođenju plana koji su pripremile UN u vezi sa isporukom žita iz Ukrajine na svetska tržišta.
Erdogan se založio za rešavanje ukrajinske krize diplomatskim putem, istakavši da je za to neophodno da bude spreman pregovarački sto. S tim u vezi, spreman je da uloži sve napore, uključujući posredovanje, da se obnovi „istanbulski proces“.
Turski predsednik je u ponedeljak o ukrajinskoj krizi i pitanjima izvoza žitarica razgovarao i sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
RUSIJA
Rok deset dana: Erdogan namerava da reši pitanje izvoza žita iz Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala