Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bačena ručna bomba na kuću srpske porodice u Vitini /foto/

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuRučna bomba bačena na kuću srpske porodice u Vitini
Ručna bomba bačena na kuću srpske porodice u Vitini - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, koja pukom srećom nije eksplodirala, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Slučaj je prijavljen policiji.
Zoran Jovanović je oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.
„Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj etnički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim“, poručila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U ovom etnički mešovitom selu, Zoran Jovanović, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaj uneo je ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović, ukazuje se u saopštenju.
© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuProzor kuće porodice Jovanović na koju je bačena ručna bomba
Prozor kuće porodice Jovanović na koju je bačena ručna bomba - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Prozor kuće porodice Jovanović na koju je bačena ručna bomba
„Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksplodirala incident je mogao da ima fatalne posledice“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Podseća se da su članovi porodice Jovanović i ranije bili na meti napada, da je njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena imovina, a ispisivane su i poruke mržnje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala