- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ministar odbrane priznao: Imamo velike gubitke

© AP Photo / Nariman El-MoftyUkrajinski vojnici u tenku
Ukrajinski vojnici u tenku  - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da ukrajinska vojska trpi brojne gubitke i da je iscrpljena.
„Moramo da obnovimo naše jedinice, da ih zamenimo i preraspodelimo, jer imamo velike gubitke. Želimo više oklopnih vozila, više naoružanja od naših partnera. Moramo da obnovimo neke oblasti, obnovimo utvrđenja i isplaniramo novu operativnu strategiju“, rekao je Reznikov u intervjuu za „Volstrit džurnal“.
Prema njegovim rečima, raketni sistemi kratkog dometa „Džavelin“ i lakih protivtenkovskih raketnih bacača više nisu na listi prioritetne tehnike za Oružane snage Ukrajine, a sada su Kijevu potrebna artiljerijska oruđa velikog dometa.
Zbog specijalne operacije Rusije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i saveznici iz NATO-a nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem za borbena dejstva. Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden potpisao nacrt zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.
Moskva je u više navrata ukazivala na pokušaje Zapada da podstakne sukob isporukama municije za Oružane snage Ukrajine. Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala