- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šreder: Sukob u Ukrajini treba rešiti diplomatskim putem

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBivši nemački kancelar Gerhard Šreder
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder  - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder založio se za diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini i izjavio da ne namerava da odustane od mogućnosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Neću odustati od svojih mogućnosti da razgovaram sa predsednikom Putinom“, rekao je Šreder za list „Frankfurter algemajne cajtung“.
Prema rečima bivšeg kancelara, on „ne veruje u vojno rešenje“ sukoba u Ukrajini. Kako je istakao, sukob se može okončati „samo diplomatskim pregovorima“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala