Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bivši premijer Španije: SAD su uvek bile opsednute Kosovom

© AFP 2023 / AIZAR RALDESHoze Luis Rodriges Zapatero
Hoze Luis Rodriges Zapatero - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Bivši predsednik španske vlade Hose Luis Rodriges Zapatero kazao je da podržava aktuelnog premijera Pedra Sančeza u predlogu marokanske autonomije za Zapadnu Saharu, i da je Kosovo bilo opsesija Sjedinjenih Američkih Država, prenosi španski „El dijaro“.
Zapatero je na pitanje da li je to učinjeno da bi se dodvoravali Sjedinjenim Američkim Državama, naglasio da Maroko nikada nije bio opsesija SAD, za razliku od takozvanog Kosova.
„Niko ne treba da bude iznenađen, jer sam se već 2007. godine jasno izrazio da mi se put ka autonomiji koji je ponudio Maroko činio najboljim za rešenje sukoba koji traje 50 godina. To je veoma tužno, veoma žalosno. Niko ne treba da se čudi jer to podrazumeva dogovorno rešenje, mirno, bez crnog ili belog, što su rešenja koja uvek daju najbolje rezultate u politici. Za skoro osam godina koliko sam bio u vladi, ako je postojala tema koja se nikada nije pojavljivala u našim dijalozima, o dogovorima i nesuglasicama sa Sjedinjenim Državama, to je bila tema Maroka. Potpuno mi je lako da se setim da je Kosovo bilo velika opsesija SAD. Naravno i Latinska Amerika, Avganistan, Irak, ali ne - Maroko nije bio. I mislim da sada nije“, rekao je Zapatero, preneo je „Kosovo onlajn“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala