- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Blinken kroji izmišljotine o izolaciji Lavrova i Rusije na G20

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sa ministrom spoljnih poslova Argentine Santjagom Kafjerom na G20
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sa ministrom spoljnih poslova Argentine Santjagom Kafjerom na G20 - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken kroji izmišljotine, govoreći o tome da je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov bio izolovan na zasedanju G20 na Baliju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„To je onaj isti državni sekretar Blinken, koji je izjavio da 'svako ko poznaje Bajdena, razume da on govori jasno i razumljivo i da je pri sebi'“, navela je Zaharova na svom Telegram kanalu.
Ona je ocenila da je Blinken sam sebe oterao u samoizolaciju, izbegavajući niz susreta na forumu, na kojem ga se većina nije ni setila.
„A sada, da biste opravdali sopstveni neuspeh, gradite izmišljotine. Nama su ispričali kako ste Vi lično tražili od svih redom da 'izoluju' Rusiju. I svi od kojih ste to tražili smeju Vam se iza leđa, znajući da je aktuelna američka administracija osuđena na neslavni kraj“, dodala je Zaharova.
Sastanak ministara inostranih poslova zemalja članica grupe G20 održan je na Baliju u Indoneziji 7. i 8. jula.
Sednica ministara spoljnih poslova na G20, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
RUSIJA
Zaharova: Plan Grupe 7 da bojkotuje Rusiju na samitu G20 – propao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala