- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Veliki požar u Puli: Turisti bežali, čule se eksplozije /video, foto/

© Tanjug / FOTO HINA/ DANIEL SPONZAPožar u Puli
Požar u Puli - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Požar velikih razmera buknuo je danas oko podneva na području naselja Valdebek u Puli, a zbog požara na trafostanici veći deo grada ostao je bez struje.
Komandant županijske vatrogasne jedinice u Puli Dino Kozlevac rekao je da vatru širi jaka bura koja otežava gašenje požara. On je dodao da su u Pulu stigla i dva kanadera koji pomažu vatrogascima u gašenju požara, prenela je Hina.
„Glas Istre“ navodi da su izgorele su kuće između Vintijana i Dolinke, a ljudi su evakuisani.
Građani i turisti beže iz kuća, a s mesta požara stalno se čuju eksplozije, javlja „Slobodna Dalmacija“. Prema posljednjim informacijama buknuo je još jedan požar na području između Medulina i Pomera.
Kozlevac je rekao da je posle nekoliko sati gašenja kazao da je požar pod kontrolom i da se uspešno gasi, ali još nije lokalizovan
Požar gasi 70 vatrogasaca iz Pule, Rovinja, Pazina i Labina, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, 27 vatrogasnih vozila, tri kanadera i žitelji najugroženijih područja.
„Kuće su više-manje odbranjene, stradali su neki privredni objekti, jedna radionica, nekoliko automobila, ali ono najvažnije - niko nije stradao“, poručio je Kozlevac i rekao da je prema prvim procenama izgorelo oko 30 hektara četinara, borove šume, trave i niskog rastinja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala