Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Parola „poješće te mrak“ vraća se u Srbiju: Opasan pokušaj da se ozvaniči mržnja prema Rusiji

CC0 / PxHere / Mrak
Mrak - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Savet Pravnog fakulteta u Novom Sadu smenom dekana Branislava Ristivojevića pokušao je simbolički i ideološki državni udar u Srbiji.
Vulgarno prepisujući opskurne metode mržnje i rusofobije koja se kao gangrena širi Zapadom, članovi Saveta su totalitarnom sabljom posekli dekana jer je, između ostalog, dozvolio da studenti posete Rusku ambasadu.

„Podržavaš Rusiju“ – pojede te mrak

U maniru uvek budnih i namrgođenih partijskih žbirova i revnosnih udbaških denuncijanata, nadležni su, navodeći spisak razloga, „precrtali“ Ristivojevića i jer su se mladi akademci u ambasadi Rusije raspitivali za mogućnost studentske razmene.
Protivno politici države Srbije i spoljnopolitičkoj strategiji zemlje, suprotno od raspoloženja i volje apsolutne većine građana, članovi Saveta Pravnog fakulteta načinili su opasan i mračan presedan.
Zgazivši sva intelektualna načela, zdravorazumske argumente, pa i akademski moral, jeftinom i banalnom zamenom teza, „čuvari“ zapadnofilne političke korektnosti Pravnog fakulteta, zaključili su da je Ristivojević podržao Rusiju time što je dozvolio da studenti posete ambasadu.
Kao u filmovima o Golom otoku i u romanima o najtamnijim stranicama moderne istorije, koje smo gledali i čitali sa podsmešljivom distancom kao prevaziđene teme u realnom životu, Ristivojevića je 2022. godine „pojeo mrak“.

Ako ovo prođe...

Upozoravajući događaj na univerzitetu u Novom Sadu predstavlja kritičan trenutak da se vidi - postoje li društveni mehanizmi i državne poluge koje mogu hitno da ustanu protiv jezive samovolje koja u Srbiju na mala i sporedna vrata unosi iracionalnu mržnju protiv svega ruskog?
Jer, ako se ovom rusofobnom divljaštvu na državnom Univerzitetu ne stane na put, zapadoidnim „vojnicima“ i aktivistima žestoko plaćenog hibridnog rata, svašta kreativno može pasti na pamet.
Ako može da se smeni dekan jer studenti idu u ambasadu Rusije, zašto se ne bi otpuštali nastavnici ruskog jezika po školama jer i oni u stvari vrše „putinovsku propagandu“?
Ako se pređe preko smene Ristivojevića, zašto se ne bi potpuno ukinulo učenje jezika u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima pošto to, u suštini, predstavlja podršku ruskim snagama u Donbasu.
Ako se prećuti seča dekana na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, zašto se iz nastavnim programa ne bi proterali Dostojevski i Čehov, Tolstoj i Čajkovski, jer šire „velikorusku ideologiju“ u nezgodnom političkom trenutku.
Ako se smenjuju ljudi zbog posete Ruskoj ambasadi, zašto nekome ne bi došla ideja da protera i samog ambasadora i sve diplomate u Moskvu.

Malo podsećanje

Da podsetimo evroatlantske članove komiteta na Pravnom fakultetu u Novom Sadu:
Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.
Sa ruskim ambasadorom se redovno viđaju i razgovaraju visoki državni zvaničnici – od predsednika Aleksandra Vučića, preko ministara, poslanika, predsednika opština – pa niko od njih nikada zbog toga nije smenjen.
Srbija je vojno neutralna i samostalna država u kojoj se ne primenjuju bizarni metodi novozapadnog ludila i institucije jednako mogu da sarađuju sa Amerikom, Kinom, Rusijom, Nemačkom, Britanijom, Turskom, Indijom...
Neko zato mora da reaguje posle užasnog i zloslutnog presedana koji su napravili članovi Saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu.
Neko mora da zaustavi ovaj perfidni i mizerni pokušaj – državnog udara.
Skup podrške ruskom narodu - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
SRBIJA
Malo sutra: Dobro obavešteni stručnjaci objavili kad će Srbija da uvede sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala