- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cibona u jako teškoj situaciji

© Foto : Cibona / ABA ligaCibona
Cibona - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Čuveni košarkaški klub Cibona je u teškoj situaciji, čak joj preti i gašenje. Cibonina igračka i trenerska legenda Aco Petrović pokrenuo je pre tri sedmice akciju za spas kluba putem donacija, ali je objavio da će obustaviti aktivnosti. To sve znači da su Vukovi i velikom problemu.
Petrović se oglasio na društvenim mrežama i objavio da se akcija skupljanja novca neće nastaviti, te da će novac biti vraćen svima koji su ga donirali.
„S obzirom na to da Cibona ide dalje istim putem, akcija za spas kluba „Mi smo Cibona“ obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja meseca!", objavio je Petrović.
Navodno je u akciji pomoći Ciboni skupljeno oko 3.000.000 kuna, 1. jula je Petrović trebalo da obavesti javnost dokle se stiglo, ali je tada priče o Ciboni stavio sa strane posle neuspeha reprezentacije.
Usledilo je ćutanje koje je signaliziralo da skupljanje novca ne ide baš u pravom smeru.
Petrović je nedavno objavio vest da je sadašnja garnitura koja vodi Cibonu poslala prijavu ABA ligi i time preuzela odgovornost.
Sada je finansijski direktor Ivan Matasić na delu, dugo je bio u Sjedinjenim Američkim Državama, tražio je sponzore, ali za sada ništa nije objavljeno što bi ukazivalo da je Cibona našla sponzora.
Cibosi su u međuvremenu izgubili ceo šampionski tim, mnogo su otišli jer su iskoristili pravo na raskid ugovora zbog neisplaćenih plata, piše Indeks.
U ovom momentu su na spisku samo kapiten Roko Prkačin, te Mateo Drežnjak i Krešimir Radovčić.
Jasno je da je Cibona u problemu, čak i da bi mogla da se ugasi što bi bila katastrofa. U pitanju je klub koji je dva puta bio šampion Evrope.
Srpski trener Vlada Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Crvena zvezda ima novog trenera!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala