- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sledi promena vremena! RHMZ upozorava na veće količine padavina, a zatim novi toplotni talas

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICNevreme u Beogradu
Nevreme u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje za područje Srbije na veću količinu padavina za 8. i 9. jul.
Sledi nova promena vremena! RHMZ upozorava na veće količine padavina
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje za područje Srbije na veću količinu padavina za 8. i 9. jul.
Kako se navodi na sajtu RHMZ, sutra, 8. jula, očekuje se oblačno sa kišom, ponegde i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osetno svežije i vetrovito.
Više padavina očekuje se ponegde na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a krajem dana, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru i na jugoistoku i istoku zemlje očekuju se padavine od 20 do 40 milimetara za 24 sata, a lokalno može pasti i više.
Meteorolog Đorđe Đurić govorio je za medije kakvo nas vreme očekuje posle nevremena koje je zadesilo celu Srbiju.
„Nažalost, sutra sledi nova promena vremena. Doći će do naoblačenja i zahlađenja. Dobra vest je da će u većem delu Srbije biti suvo pre podne. Pojavili su se naslovi da će pojaviti slični slučajevi kao od pre neke večeri. Na sreću, neće biti tako kad je Beograd u pitanju. Padavine će se pred sam kraj dana pojačati na jugu i istoku zemlje. I tu treba biti na oprezu jer se očekuje i do 20mm kiše. Da istaknem i to da će od sutra temperatura biti u padu, kao i da će severo-zapadni vetar biti u pojačanju. Za vikend možemo da očekujemo smenu oblaka i sunca, sa tim što će oblačnost biti velika u subotu i nešto više padavina. Biće poprilično sveže zbog vetra. Za vikend na jugu i jugoistoku temperature će biti prave jesenje, neće preći 20 stepen. U Vojvodini za vikend oko 25, 26 stepeni“, rekao je Đurić.
A sledeće nedelje nas očekuje toplije vreme, a krajem nedelje i novi toplotni talas.
„Od ponedeljka će biti znatno više sunca. Početkom sledeće nedelje ćemo uživati u sunčanijim intervalima. Tokom dana će biti umereno topl, oko 25 stepeni i onda nam pre svim prognozama sledi novi toplotni talas“, rekao je Đorđe Đurić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala