- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je ostao bez trikova

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal Tejlor Fric
Rafael Nadal Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Rafael Nadal nije najbolje otvorio četvrtfinale Vimbldona protiv Tejlora Frica, a u drugom setu je Španac tražio mediniski tajm - aut zbog bolova u predelu stomačnog mišića. Nakon toga, meč postaje velika psihološka borba, a Rafa se ponovo neobjašnjivo vraća posle bolove i prolazi u polufinale. Međutim, dan kasnije Španac se povukao sa turnira.
Očekivano je Nadal stigao do polufinala Vimbldona, ali mogao je neočekivano nekoliko puta da se „saplete“ i izgubi mečeve od protivnika koji su mu parirali odlično.
Ipak, najveći protivnik bila je povreda stomačnog mišića sa kojom se Nadal borio protiv Frica. Dan nakon plasmana u polufinale, objavljeno je da je Rafa pkidao mišić, a samo nekoliko sati kasnije, Španac je potvrdio da se povlači sa turnira jer ne želi da rizikuje zdravlje,
Znali su rivali Španca da on neće moći da pruži maksimum kakav inače može na Vimbldonu, jer je samo nekoliko nedelja ranije hodao uz pomoć štaka, međutim pritisak je i dalje bio preveliki.
Nadal je igrao odlično, ali uz velike oscilacije koje su bile primetne i u šesnaestini finala protiv Lorenca Sonega, italijanskog tenisera. Međutim, tu se Rafa poslužio „prljavim trikovima“ jer je u trećem setu kada je Sonego stigao do brejka prišao Italijanu i upozorio ga da se ne raduje.
Iako je delovalo da je Sinego u tim momentim ako ništa drugo mogao bar do seta, njegove nade bile su srušene je ga je Nadalova upadica potpuno omela.
Španac je bio svestan šta je uradio i da je bilo koju zamerku trebalo prvo da saopšti sudiji, a ne da ometa rivala, ali je izvinjenje uputio kasno, tek na konferenciji, kada je Lorenco već „spremao kofere“ za Italiju.
Na taj način Nadal je i mentalno pobedio Sonega, a potom se time poslužio i u četvrtfinalu kada je sa druge strane mreže bio Tejlor Fric.
Dobio je Amerikanac prvi set, a onda je Nadal dobio još jednog rivala na terenu, odnosno morao je da se bori i sa bolovima u predelu sgotmačnog mišića zbog čega je tražio medicinski tajm-aut tokom drugog seta.
Iako je bilo jasno da ima bolove, Rafa je igrao dobro, a Fric delovao sve više zbunjeno. Bolovi su prolazili, a Nadal očigledno tražio taktiku da još više mentalno nadjača Frica koji je odigrao sjajan treći set i ponovo poveo.
Kako je vreme odmicalo španski as tražio je sve više vremena od Frica kako bi se spremio da primi njegov servis, što je dodatno remetilo Amerikanca.
Čuveni Rafin problem u odugovlačenju servisa bio je primetan i u dule sa Fricom, a čak u šest gemova Španac je koristio 29 sekundi kako bi se spremio za servis iako je dozvoljeno vreme 25 sekundi.
Amerikanac je ispao i više nego korektan i kada su ga posle meča pitali da li smatra da je Nadal možda lažirao povredu, ali je on rekao da je Rafa zaista bio povređen, odnosno da je njemu to tako izgledalo.
Video sam da je povređen“, kratko i jasno rekao je Fric koji je izgubio posle velike borbe u pet setova.
Ipak, u narednom meču povređeni Nadal sa druge strane mreže trebalo je da imaNika Kijrosa, rivala koga je teško poremetiti i nadmudriti kada je u pitanju mentalna taktika.
Delovalo je da bi Australijanac mogao da bude taj koji će zbog svoje nervoze i ispoljivanja emocija više uticati na Španca.
Ipak, Kirjos će igrati u finalu i bez borbe protiv Nadala jer koliko god se španski as trudio mučenje se više ne isplati i povlačenje je bilo neizbežno.
Novak  Đoković i Nenad Zimonjić u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Srbin i Hrvat se sreli pred meč na Vimbldonu – Novak „upao“ u kadar
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Nadalu pukao mišić, ali želi da igra polufinale!
Elena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Moskovljanka na meti provokacija u Londonu: „Ne znam što ljudi to rade, šta je svrha, poenta?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala