- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Još ništa ozbiljno nismo ni počeli

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
U poslednje vreme na Zapadu se čuju izjave da Rusiju treba pobediti na bojnom polju u Donbasu – neka pokušaju, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Državne dume i liderima političkih partija.

„Danas čujemo da žele da nas pobede na bojnom polju. Šta reći, neka pokušaju. Već smo mnogo puta čuli da Zapad želi da ratuje sa nama do poslednjeg Ukrajinca. To je tragedija za ukrajinski narod, ali, izgleda, sve ide ka tome. Svi treba da znaju da mi još ništa ozbiljno nismo ni počeli. Pritom, ne odbijamo ni mirovne pregovore. Ali oni koji odbijaju treba da znaju da kako vreme bude odmicalo, to će im biti teže da s nama pregovaraju“, rekao je ruski lider.

On je istakao da je rat u Ukrajini pokrenuo kolektivni Zapad.
„Kažu nam da smo mi započeli rat u Donbasu, u Ukrajini. Ne, pokrenuo ga je upravo kolektivni Zapad, organizujući i podržavajući neustavni oružani puč 2014. godine u Ukrajini, a zatim podstičući i opravdavajući genocid nad narodom u Donbasu. Taj isti kolektivni Zapad i jeste direktni podstrekač, krivac za ono što se danas dešava“, konstatovao je Putin.

Zapad je već izgubio

Po njegovim rečima, ako je Zapad želeo da izazove sukob kako bi prešao na novu fazu obuzdavanja Rusije, onda je u tome uspeo.
„Ako je Zapad želeo da izazove sukob kako bi prešao u novu fazu borbe protiv Rusije, u novu fazu obuzdavanja naše zemlje, može se reći da je u izvesnom smislu i uspeo. I rat je pokrenut i sankcije su uvedene“, ocenio je Putin.
Ipak, kako kaže, Zapad je izgubio.

„Međutim, trebalo je da shvate da su od samog početka naše specijalne vojne operacije izgubili, jer njen početak označava i početak kardinalnog sloma američkog svetskog poretka“, poručio je predsednik Rusije.

Zapad nije uspeo da poseje razdor u Rusiji

Zapad nije uspeo niti će uspeti da poseje razdor i nered u Rusiji, izjavio je Putin.
„Oni, očigledno, nisu samo pokušali da zadaju udarac ruskoj privredi – njihov cilj je bio da poseju razdor, nemir u našem društvu, da demorališu ljude. Ali i tu su se prevarili – ništa nije uspelo i siguran sam da ni neće“, rekao je ruski lider.
Po rečima Putina, zapadnim zemljama nije potrebna Rusija kao država, „zbog čega su podržavale separatizam, terorizam, unutrašnje destruktivne snage i petu kolonu u Rusiji“.
„Svi oni su dobijali i nastavljaju da dobijaju bezuslovnu podršku tog kolektivnog Zapada“, istakao je on.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
RUSIJA
Putin: Narod u Donbasu osam godina bio podvrgnut genocidu i izolaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala