- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik ruske Dume o Džonsonovoj ostavci: Odlazi klovn i pokrovitelj Zelenskog

© AFP 2023 / AARON CHOWNPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i premijer Velike Britanije Boris Džonson na sastanaku u Londonu
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i premijer Velike Britanije Boris Džonson na sastanaku u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Britanski premijer u ostavci Boris Džonson, bliski prijatelj i pokrovitelj Vladimira Zelenskog, jedan je od glavnih ideologa rata protiv Rusije koji treba da se vodi „do poslednjeg Ukrajinca“, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Odlazi klovn... Bliski prijatelj i pokrovitelj Zelenskog, premijer Velike Britanije Boris Džonson, prinuđen je da napusti svoju funkciju. Bez obzira na sve svoje napone i napore, nije uspeo da se sačuva“, napisao je Volodin na Telegramu.
Prema njegovim rečima, Boris Džonson „stoji iza granatiranja ruskih gradova, Belgoroda i Kurska“. „Britanski podanici to treba da znaju“, napisao je Volodin.
On je, takođe, konstatovao da lideri evropskih država treba da se zamisle o tome čemu vodi politika kakvu je vodio Džonson.
Boris Džonson je u četvrtak saopštio da podnosi ostavku na funkciju premijera Velike Britanije i lidera Konzervativne partije.
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SVET
Boris Džonson podneo ostavku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala