- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Osam regiona Rusije i Kine spremni da prošire trgovinsku saradnju

© Sputnik / Sergey GuneevZastave Rusije i Kine
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Osam ruskih i kineskih regiona izrazilo je spremnost za proširenje trgovinsko-ekonomske saradnje, saopštio je generalni konzulat Rusije u kineskom gradu Harbinu.
Predstavnici Amurske i Sahalinske oblasti, Jevrejske autonomne oblasti, Kamčatske, Primorske i Habarovske pokrajine, kineskih provincija Hejlungđang i Guangdung su 6. jula u formatu video konferencije održali dve velike manifestacije, posvećene razvoju trgovinsko-ekonomske saradnje.

„U ime koorganizatora, generalni konzul Rusije u Harbinu Vladimir Oščepkov, održao je govor na ceremoniji otvaranja i rezimirao rezultate na zatvaranju manifestacije, istakavši da je radi postizanja visokih zadataka koje su postavili lideri dve zemlje, neophodno jačati uzajamnu saradnju, pronaći nove forme kooperacije, ispoljiti fleksibilnost i kreativnost“, navodi se u saopštenju generalnog konzulata.

Prema rezultatima, „48 kompanija iz Rusije i Kine potpisalo je komercijalna dokumenta, a još oko 200 preduzeća izjasnilo se za nastavak komunikacije u okviru B2B-pregovora“.
Ranije je glavna Carinska uprava Kine objavila da je za pet meseci ove godine rusko-kineska robna razmena povećana skoro za trećinu dostigavši sumu od oko 66 milijardi dolara.
Vladimir Putin i Si Đinping u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
RUSIJA
Moskva: Pokušaji Amerike da kazni Kinu zbog saradnje s Rusijom – osuđeni na propast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala