- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Balkan vri, ali Srbija sad sme da kaže „neću“ Zapadu | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Lola ĐorđevićPripadnice Garde sa zastavom Srbije
Pripadnice Garde sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Nećemo nikoga moliti ni za šta, ne pada nam na pamet da razmatramo zahteve Evropskog parlamenta, glasi odgovor Srbije na rezoluciju usvojenu u tom evropskom telu gde se od nje traži priznavanje Kosova i sankcije Rusiji ako hoće da nastavi u EU.
Sve to u trenutku kad vri u regionu: protesti u Makedoniji i usijanje u Crnoj Gori uoči glasanja Vlade u Podgorici o Temeljnom ugovoru sa SPC.
Zašto Evropski parlament nastupa prema Srbiji nikad agresivnije pa je na spisku zahteva i prekid vojne saradnje sa Rusijom i gašenje regionalnog centra za vanredne situacije u Nišu? Zbog čega ROSU opet provocira na severu? Zašto Viola fon Kramon veruje da će se dijalog Beograda i Prištine završiti za dve godine? Preti li bugarizacija Makedonaca? Zašto Milo Đukanović poziva da se ne žuri sa sklapanjem Temeljnog ugovora?
O ovim ali i drugim aktuelnim pitanjima iz protekle sedmice u emisiji Od četvrtka do četvrtka govori analitičar Đorđe Vukadinović.
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Tanja Trikić.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Balkan vri, ali Srbija sad sme da kaže „neću“ Zapadu | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala