- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdino dete se posle deset godina vraća kući

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaNemanja Nedović i Bili Beron – detalj sa utakmice Zenit - Panatinaikos
Nemanja Nedović i Bili Beron – detalj sa utakmice Zenit - Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nemanja Nedović zvanično je novi košarkaš Crvene zvezde. On se posle 10 godina vratio u svoj klub, a sa crveno-belima je potpisao trogodišnji ugovor.
Nedović je rođen 16 .juna 1991.godine u Novoj Varoši. Profesionalnu karijeru i prve ozbiljne košarkaške korake je napravio upravo u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 2008. do 2012. godine, nakon čega je započeo internacionalnu karijeru u Lijetuvos Ritasu, zatim Golden Stejtu u NBA ligi, da bi se zatim vratio u Evropu kao igrač Valensije.
U Španiji je nastupao i za Unikahu sa kojom je osvojio i Evrokup 2017.godine, potom je dve godine bio član Olimpije Milano, da bi od 2020. igrao za Panatinaikos sa kojim je osvojio grčko prvenstvo 2021.godine.
„KK Crvena zvezda ovom prilikom želi da izrazi ogromno zadovoljstvo jer je Nemanja pokazao ogromnu želju da se vrati u Crvenu zvezdu, i zbog toga učinio i konkretne poteze kako bi mogao da napusti prethodni klub za koji je prošle sezone u Evroligi ubaciovao preko 14 poena po meču.Nedo, dobro došao kući!“, stoji na Zvezdinom sajtu.
Nedović je ujedno prvo pojačanje Zvezde ovog leta u kom je tim napustio Dejan Radonjić i otišao u Panatinaikos.
Kako je istakao direktor komunikacija Panatinaikosa Dimitris Kontos, Zeleni su očekivali da Nedović ostane i zaigra i sledeće godine kod Dejana Radonjića.
„Pričalo se o tome da mu ponudimo trogodišnji ugovor vredan više od 3.000.000 evra, koliko mu Crvena zvezda nudi. Sa 300.000 evra on postaje slobodan igrač. Ako je to njegov izbor, Panatinaikos mu neće stajati na putu. Do pre nekoliko dana klub je mislio da ima igrača za sledeću sezonu", rekao je Kontos.
Nemanja Nedović i Ostin Holins – Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Šta deli Nedovića i Zvezdu? Zeleni računali na Srbina za sledeću sezonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala