- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Kina najavila probni let „aviona koji ima stratešku i istorijsku važnost“ /video/

© Foto : Youtube/ 军迷天下/PrintscreenKineski nevidljivi avion h-20
Kineski nevidljivi avion h-20 - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Kina planira da sprovede probni let „važnog tipa aviona koji ima suštinsku stratešku i istorijsku važnost“, rekao je visoki partijski funkcioner. Iako nije naveo o kojoj se letelici radi, kineski mediji spekulišu da se možda radi o nevidljivom strateškom bombarderu.
Prvi let „istorijski važnog“ aviona najavio je Ge Heping, šef partije u kineskom centru za testiranje letelica pri Avijacijskoj industrijskoj korporaciji Kine (AVIC), prenosi „Global tajms“.
Heping je pozvao sve uključene u razvoj aviona da budu svesni važnosti svoje misije, navodi kineski državni medij.
„Global tajms“ prenosi da nije objavljeno o kom avionu se radi, ali piše da „mnogi korisnici društvenih mreža spekulišu kako se možda radi o strateškom nevidljivom bombarderu „sijan h-20“ o kome se dugo govori“.
Kineska vojska dala je nagoveštaj kako će izgledati nevidljivi strateški bombarder još u januaru prošle godine, objavivši video snimak letelice prekrivene platnom. U tom snimku nazire se da avion ima oblik „letećeg krila“, slično američkom strateškom bombarderu B-2.
Kineski stručnjak za avijaciju tvrdi da ima više mogućnosti za test novog aviona, te da se možda radi o nekom drugom tipu, piše „Global tajms“.
„Postoji mogućnost da se radi o varijanti aviona J-15 koji se katapultira sa nosača aviona, ili o varijanti nevidljivog lovca J-35 za nosače aviona. Oni bi mogli da budu stacionirani na trećem kineskom nosaču aviona „Fudžijan“, klase 80.000 tona“, rekao je taj izvor „Global tajmsa“.
Kineski nevidljivi avion h-20 - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2021
Šta Kinezi kriju ispod platna: Da li će ovako izgledati kineski nevidljivi bombarder /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala