- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska opozicija: Žele da sakriju od naroda da nema gasa

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Pitanje isporuke gasa i dalje izaziva polemiku među poslanicima bugarskog parlamenta – nakon sednice Narodne skupštine koja je bila zatvorena za javnost opozicija se zapitala da li premijer želi da sakrije od naroda da gasa zapravo – nema.
Premijer Bugarske Kiril Petkov i ministar energetike Aleksandar Nikolov danas su odgovarali na pitanja narodnih poslanika. Poslanik opozicione stranke GERB, bivši ministar energetike Deljan Dobrev kritikovao je odluku predsednika parlamenta da sednica bude zatvorena za javnost.
„Ne trebaju mi nikakve tajne informacije, ja želim da bude jasna cena gasa i to da li ćemo ga imati. Želimo da stanovnici Bugarske čuju da će cena gasa porasti za 32 odsto od početka ovog meseca, da će sledećeg meseca ponovo skočiti i da ga, možda, uopšte neće ni biti“, rekao je Dobrev.
Lider poslaničke grupe vladajuće stranke „Nastavićemo sa promenama“ Andrej Gjurov smatra da je bivša ministarka energetike iz stranke GERB Temenuška Petkova, koja je prethodnih godina vodila pregovore sa „Gaspromom“, krivac za aktuelnu energetsku krizu. Međutim, ona je odbacila te optužbe i istakla da nema smisla da sednica bude zatvorena za javnost.
„Šta želite da sakrijete? Šta je tu tajna? To da ste doveli 'Bulgargas' do bankrota? Ili to što je izvršni direktor 'Bulgargasa' izjavio da nema gasa? Da nema dogovora o isporuci gasa do kraja godine? Mislim da vi, gospodine predsedniče, želite da sakrije svoju novu veliku laž“, kazala je Petkova, obraćajući se vršiocu dužnosti predsednika parlamenta Miroslavu Ivanovu.
Premijer Kiril Petkov je nakon zatvorene sednice u Narodnoj skupštini kritikovao protivnike, rekavši da su poslanici GERB-a uoči početka zatvorene sednice napustili salu u znak protesta.
Ruski gas - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
RUSIJA
Bugarski poslanik: Ove zime nam preti gasna kriza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala