Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić najavio ulaganja u Ivanjici, Arilju, Požegi i Kosjeriću

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu. Građani Ivanjice čekaju predsednika.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu. Građani Ivanjice čekaju predsednika.  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će država uložiti značajan novac u obnovu lokalnih i regionalnih puteva na teritoriji opština Ivanjica, Arilje, Požega i Kosjerić.
„Koliko vidim, putevi su vam sve“, rekao je Vučić tokom obilaska porodične firme za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća „Floriva“ u selu Radaljevo kod Ivanjice.
„Pre kraja godine uložićemo ukupno pet miliona evra u putnu infrastrukturu Ivanjice“, precizirao je Vučić i dodao da će radovi krenuti odmah.
Podsetio je da država sa kineskim partnerima radi na projektovanju autoputa Požega-Ivanjica, te Ivanjica-Duga Poljana-Boljare.
„To će biti najveća promena za Ivanjicu, bićete na svega sat i po od Beograda. Sledeće godine završavamo auto-put do Požege, pa idemo dalje ka Arilju, i ka crnogorskoj granici“, istakao je on.
Vučić je dodao da je njegov posao da razgovara sa svim građanima.

„Daćemo značajne pare, najveće pare do sad za Ivanjicu, ali moramo da vidimo i za Arilje, Požegu i Kosjerić, za sve četiri opštine, da popravimo lokalne i regionalne puteve“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsednik je najavio da će danas obići i Goliju koja je turistički sve interesantnija, kako bi video da li država može tu nešto da pomogne i uloži.
Vučić je podsetio da će kroz Ivanjicu proći autoput ka Crnoj Gori i dodao da je deonica Ivanjica – Sjenica najteža deonica, teža od deonice Duga Poljana – Boljare na granici sa Crnom Gorom.

„Sada se mučimo sa gradnjom tunela Munjino brdo (na deonici Preljina Požega), zbog komplikovane geodezija u tunelu“, naveo je Vučić.

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović Vučiću je uručio zahvalnicu u ime malinara. On je kazao da je Ivanjica dobila 250 traktora sa mehanizacijom, mineralno đubrivo i drugo.
Navodeći da prvi put dolazi u posetu Ivanjici kao predsednik, Vučić je u razgovoru sa meštanima obećao je da će država pomoći izgradnju nekoliko lokalnih puteva koji su važni za meštane u tom kraju.
SRBIJA
Vučić studentima: Na vas država i društvo moraju da računaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala