- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Haos u Skoplju: Sukobi na protestu, povređeno 47 policajaca

© AP Photo / Boris GrdanoskiAntivladin protest u Skoplju
Antivladin protest u Skoplju - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
U sukobima na protestu protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija Severne Makedonije uu utorak uveče u Skoplju povređeno je 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rasterala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i nekoliko njih privela.
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 11 policajaca zadobilo je teže povrede, prenosi agencija MIA.
Pojedini demonstranati, koji su protestovali više dana zaredom, gađali su policiju petardama, dimnim bombama i drugim predmetima i srušili ogradu ispred parlamenta, nakon čega je intervenisala policija.
Privedeno je nekoliko demonstranata, uglavnom mladića koji su imali kapuljače na glavama i bacali predmete na policajce, navodi Plus Info.
Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu.
Okupljeni građani gađali su izpred zgrade Vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.
U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.
"Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve", kazao je Kovački.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala