- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Račun bez krčmara: Ko sanja o podeli Rusije I Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Andrey Iglov / Uđi u bazu fotografijaPolitička mapa koja prikazuje Krim kao sastavni deo Rusije
Politička mapa koja prikazuje Krim kao sastavni deo Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
S početkom ukrajinske krize na Zapadu su oživele diskusije o potrebi uništenja Rusije i njenog rasparčavanja na više država. U junu je na tu temu čak održan sastanak tzv. Američke helsinške komisije Kongresa SAD, uprkos tome što situacija u Ukrajini iz dana u dan potvrđuje da Rusija jača i da je na putu da ostvari ciljeve specijalne vojne operacije.
Ko i zašto pravi račun bez krčmara i sanja o podeli Rusije? Kakvi su sve scenariji u opticaju i ko bi ih to sproveo? Šta tačno podrazumeva zapadni plan dekolonizacije a šta balkanizacije Rusije? Ko su perjanice tih planova i čime se bavi Američka helsinška komisija? Kako su se izjalovili svi raniji planovi da se Rusija uruši iznutra i pretvori u vazalsku državu? Zašto ne pomaže ni 28.000 tona oružja isporučenog zapadnom štićeniku Ukrajini?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore profesor doktor Bojan Dimitrijević i bivši ambasador i spoljnopolitički analitičar dr Zoran Milivojević.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala