- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otac mu govorio da preda, ali Rafa je imao druge planove /video/

© AP Photo / Gerald HerbertRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
U toku drugog seta meča Rafaela Nadala i Tejlora Frica dogodio se momenat kada je Španac morao da traži medicinski tajm-aut. Dok je izlazio sa terena, njegov otac Sebastijan Nadal jasno je stavio do znanja sinu da preda meč. Ali, Rafa je imao drugačije planove.
Kada je išao usporeni snimak, stručni konsultant Felisijano Lopez prokomentarisao je gestikulaciju oca Rafe Nadala kao želju da Španac ne nastavi meč.
Posle toga Nadal se vratio na teren i dobio drugi set.
Jasno je da je otac Sebastijan najviše gledao na zdravlje svog sina, ali Nadal nije želeo da se preda. Čak i kada je Nadal dobio drugi set, otac Sebastijan nije pokazao neko veliko oduševljenje, za razliku od ostatka svog „boksa“.
Nije tajna da je Nadal u prethodnom periodu imao velikih problema sa stopalom, ali je uprkos tome uspeo da osvoji Rolan Garos i da odmah potom stigne do četvrtfinala Vimbldona iako se pisalo da ga možda neće ni igrati.
U momentu kada je išao na medicinski tajm-aut, Nadal je pokazivao da ima problem sa abdomenom, negde u predelu slepog creva, što ukazuje da je u pitanju neka druga povreda.
Sve to se najviše odrazilo na servis Nadala koji više nije imao tako veliki intenzitet na koji smo navikli. Isto važi i za bekhend.
Toni i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Nadal upire prstom i traži krivca, ali – šta je s Rafom? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala