- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov o objavljenim razgovorima Putina i Makrona: Etika ne predviđa objavljivanje transkripta

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Ministar spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prokomentarisao je objavljivanje delova telefonskih razgovora predsednika Rusije i Francuske, Vladimira Putina i Emanuela Makrona, rekavši da diplomatska etika ne podrazumeva curenje transkripta.
„Mislim da diplomatska etika ne podrazumeva tako jednostrano curenje transkripta“, rekao je ministar novinarima posle posete Vijetnamu.
Lavrov je naglasio da su, kada je Moskva objavila detalje njegovih pregovora sa kolegama iz Francuske i Nemačke, oni bili tri puta javno upozoreni na predstojeća dejstva, ali nisu reagovali.
On je dodao da Rusija uvek vodi pregovore tako da posle nikog ne bude sramota i spremna je da odgovara za svoje reči i stav.
„Mi u principu vodimo pregovore tako da nas nikada ne bude sramota. Uvek govorimo šta mislimo i spremni smo da za svoje reči odgovaramo i objašnjavamo svoj stav“, istakao je ministar.
„Mislim da diplomatska etika, naravno, ne podrazumeva takvo jednostrano curenje transkripta“, rekao je Lavrov.
Francuski mediji objavili su u nedelju transkript razgovora Emanuela Makrona i Vladimira Putina od 20. februara. Razgovor je snimio francuski novinar Gi Lagaš, koji je tada lično bio prisutan, snimajući reportažu o predsedniku Francuske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala