- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Kijev laže da Rusija sama granatira svoje gradove

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Izjave ukrajinske strane da Rusija sama granatira svoje gradove da bi ometala isporuke zapadnog oružja Kijevu su laž, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Ukratko – lažu“, rekao je Lavrov novinarima u Hanoju, odgovarajući na zahtev da prokomentariše relevantne izjave ukrajinske strane.
Prema rečima ministra, „činjenice su dobro poznate, te činjenice svakodnevno iznosi naše Ministarstvo odbrane“.
„Zapadne zemlje, naravno, moraju biti svesne svoje odgovornosti, bez obzira kako i šta tumače (ukrajinski predsednik Vladimir) Zelenski i njegov tim, Zapad mora biti svestan svoje odgovornosti za pogibiju civila, pre svega u Donbasu i drugim delovima Ukrajine, gde kijevski režim koristi ovo oružje protiv civila“, rekao je Lavrov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala