- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković tražio promenu – Vimbldon ni da čuje

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković, treći reket sveta, kritikovao je odluku Vimbldona da mečeve stavlja u noćni termin jer dueli mogu da traju i po dva dana, ali organizatori prestižnog Grend slema nemaju nameru da menjaju satnice.
U Londonu važi pravilo prema kojem Vimbldon može da organizuje mečeve samo do 23 časa po lokalnom vremenu kako se ne bi remetio „red i mir“.
Da je meč osmine finala Novaka Đokovića i Tima van Rajthovena potrajao u nedelju, srpski teniser morao bi da izađe na teren i u ponedeljak kako bi završio.
Novak je posle pobede prokomentarisao da ne vidi razlog tako kasnih mečeva, pogotovo tog dana kada je bilo više prostora da duel počne ranije.
„Ne vidim razlog zašto nije bilo ranijeg početka meča, da budem iskren, posebno što sada imamo i intervjue na terenu kojih nije bilo ranije. Takođe, vreme između mečeva... Ako ste poslednji po rasporedu, sigurno igrate u dvoranskim uslovima, a to sve menja. Klizavije je, tu su reflektor“, požalio se Đoković.
Međutim, kao i na ostalim turnirima TV prava imaju veliku ulogu u odlučivanju, a promene ne želi da podrži ni Sali Bolton, direktorka Sveengleskog kluba za tenis na travi i kriket.
„Realnost teniskih turnira je da kada počnete dan, nemate pojma kada će se završiti. Prilično je nepredvidivo. Razumljivo je što nam teniseri daju povratne informacije na osnovu iskustva na turniru i sve to uzimamo u obzir dok planiramo, ali nije bilo značajnijih promena u rasporedu“, poručila je Balton posle Đokovićevog komentara.
Jasno je da nijednom igraču ne bi prijalo da se meč oduži na dva dana, ali ukoliko do toga dođe Vimbldon će očigledno biti spreman da prihvati nezadovoljstvo tenisera pre nego da promeni termine.
Novaku se situacija da meč igra dva dana dogodila 2018. godine proitiv Rafaela Nadala u polufinalu i kako je srpski as istakao situacija nije bila prijatna.
Novak Đoković, budistički hram, London, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Vimbldonski hram u kome je Novak našao svoj mir /video/
Rafael Nadal, Vimbldon, tenis - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Dlanom o dlan, u četvrtfinalu je Nadal
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Đoković o skandaloznom ponašanju kolega
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala