- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ko su ruski generali koji predvode ofanzivu u Donbasu

© Sputnik / Anton Vergun / Uđi u bazu fotografijaPripadnici vojske Rusije
Pripadnici vojske Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Komandant Centralnog vojnog okruga Rusije Aleksandar Lapin i komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin izneli su predloge za nastavak operacije u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„General-pukovnik Aleksandar Pavlovič Lapin i general armije Sergej Vladimirovič Surovikin izvestili su me danas o napretku u ispunjavanju svojih zadataka“, rekao je Putin tokom sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.
Šef države je istakao da su oni izneli „svoje predloge za nastavak ofanzive“.
Putin je rekao da jedinice koje su učestvovale u operaciji u LNR treba da povećaju svoju borbenu gotovost i da se odmore, dok ostali treba da se drže plana.

"Druge vojne formacije, uključujući grupaciju Istok, grupaciju Zapad, treba da izvršavaju svoje zadatke prema ranije utvrđenom planu, prema jedinstvenom planu“, dodao je on.

Putin je izrazio nadu da će se „u njihovim pravcima sve odvijati na isti način kao u Lugansku“.
General Lapin je zbog uspešne ofanzive u LNR dobio zvanje Heroja Rusije.
Ministarstvo odbrane RF objavilo je 24. juna imena komandanata ruskih grupa „Centar“ i „Jug“. Južnu grupu predvodi komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin, grupu Centar predvodi Aleksandar Lapin, komandant trupa Centralnog vojnog okruga, sledi iz saopštenja Ministarstva odbrane Rusije. Ko predvodi grupe Istok i zapad, za sada ostaje neizvesno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala