- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Protesti u SAD posle policijskog ubistva mladića: Bačen suzavac, paljeni kontejneri na ulici /video/

© AP Photo / Andrew Dolph/Times ReporterProtest u Ohaju posle policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlanda Vokera
Protest u Ohaju posle policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlanda Vokera - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Mirni protesti zbog policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlenda Vokera u gradu Akronu u Ohaju pretvorili su se u nemire tokom noći, u kojima je policija upotrebila suzavac.
Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Akronu pošto je policija objavila video-snimak na kom se vidi kako policija ubija Afroamerikanca, u kog je ispaljeno 60 hitaca.
Policija je saopštila da je Džejlend Voker (25) ubijen 27. juna dok je trčeći bežao pred policijom posle automobilske potere zbog saobraćajnog prekršaja.
Iz policije je navedeno da je u Vokerovom automobilu, iz kog je pobegao, pronađen pištolj, te da su se iz njega čuli hici do je mladić bežao od policije. Policija navodi i da su njeni pripadnici pokušali da savladaju Vokera elektrošokerom, ali nisu uspeli, te da je policajcima pretila opasnost po život zbog Vokerovog ponašanja.
© AP Photo / Andrew Dolph/Times ReporterProtest u Ohaju posle policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlanda Vokera
Protest u Ohaju posle policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlanda Vokera - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Protest u Ohaju posle policijskog ubistva Afroamerikanca Džejlanda Vokera
Protest, na koji su pozvale organizacije za borbu protiv rasizma, na početku je bio miran, ali je, kada je palo veče, došlo do incidenata.
Vlasti Akrona, grada sa 190.000 stanovnika, rasporedile su kamione i teške mašine oko policijske stanice, kako bi je zaštitile od gneva demonstranata.
Demonstranti su u jednom trenutku prišli kordonu policije ispred stanice, vređajući policajce. Ipak, taj incident se završio samo na verbalnom obračunu.
Međutim, tokom noći, došlo je do nasilja na ulicama, pa je policija upotrebila suzavac, javljaju američki mediji. Na kamionima i mašinama parkiranim ispred policijske stanice porazbijani su prozori, a na ulicama su paljeni kontejneri.
Protest u Akronu u Ohaju zbog ubistva Afroamerikanca, kog je usmrtila policija sa 60 hitaca - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SVET
Spremaju se novi protesti u Americi: Policija ubila Afroamerikanca, imao 60 prostrelnih rana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala