- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o skandaloznom ponašanju kolega

© AP Photo / Steven PastonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Nik Kirjos i Stefanos Cicipas su na Vimbldonu režirali nezapamćeni skandal međusobnim sukobom tokom međusobnog duela, a o tome je govorio i Novak Đoković, navodeći da nije dobro sve što privlači pažnju.
Kirjos i Cicipas su se sastali u šesnaestini finala, provocirali su se tokom duela, čak i gađali lopticama.
„Podeljena su mišljenja oko toga. Ima onih koji kažu da je dobro sve što privlači pažnju, ali ja ne mogu da se složim sa tim u potpunosti. Postoje sportske vrednosti i ponašanje koje svi mi kao njihove kolege želimo da vidimo na terenu. I sam sam diskvalifikovan kada sam udario lopticom sudiju pre dve godine, i ne mogu da pričam sa stanovišta nekog kome se nikada ništa nije loše desilo na terenu, i ko nikada nije slomio reket na meču – naprotiv. Mnogo puta sam se i ja loše i nesportski ponašao na terenu i u smislu izliva emocija, ali sam se uvek trudio da imam sportsko ponašanje i poštovanje prema protivniku. Ipak, postoje igrači koji se postave na način da malo više isprovociraju protivnika i koji te iritiraju na terenu – ili prema kojima jednostavno ne osećaš to. Ovo je individualni sport, svi smo mi drugačiji, i relativno je šta je dobro a šta nije, jer postoje različite perspektive sagledavanja toga šta se desilo ovde preksinoć“, ističe Đoković.
Cicipas je tokom duela lopticom gađao prema publici.
„Ono što se meni desilo na Ju Es Openu se umalo desilo Cicipasu. Imao je sreće da nije nikoga pogodio direktno u publici, iako se loptica odbila o zid i onda udarila nekog u publici jer ju je udario poprilično jako. Imao sam tu situaciju u prošlosti i znam koliko je to frustrirajuće na terenu. S druge strane, i ja se stidim i pokajem kada napravim takvu grešku i izvinim se teniskom svetu jer znam da takvo ponašanje nije primereno. Nadam se da i sam Cicipas shvata da je to greška i da je imao puno sreće, rizikujući da je bio u situaciji da nekoga povredi i bude diskvalifikovan sa meča“.
Nik Kirjos je odavno poznat po svom ponašanju. To uvek izaziva brojne komentare.
„Sa druge strane, sa Kirjosom se često viđaju te i takve situacije na terenu. Uvek je i zabavno, a sa druge strane – možda i ne toliko za njegovog protivnika. Činjenica je da je to on. I da li se nekome svideo ili ne, donosi dosta pažnje tenisu. Vidim da je dobro to što privlači neku grupu mladih ljudi koji ga prate, vole i dopada im se što je drugačiji i što tako igra, mislim da to nije loše za naš sport. Možda su u nekim situacijama njegovi komentari na terenu i van njega diskutabilni, ali to je autentičan Kirjos i ja to poštujem. Iako je godinama govorio loše stvari o meni, opet je stao uz mene u Australiji, kada mi je bilo najteže, bio je jedan od retkih koji je u javnosti govorio u moju korist i podržao me i zahvalan sam mu na tome“, istakao je Novak.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Ko je „nasilnik“, a ko je „mekan“ – legenda ne želi da gleda haos: „Nisam video ništa slično!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala