- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan će dati sve od sebe, ali Novak je taj koji se pita

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković će se u utorak u četvrtfinalu Vimbldona sastati sa Janikom Sinerom koji je eliminisao petog nosioca Karlosa Alkarasa. Nešto kasnije Srbin je očitao tenisku lekciju mladom Holanđaninu Timu van Rajthovenu, pokazavši da je u usponu forme. To izgleda ne plaši previše Italijana koji poručuje da će dati sve od sebe da sruši Novaka.
Siner je priredio pravu malu senzaciju na čuvenom teniskom kompleksu u Londonu pošto je posle četiri seta eliminisao favorizovanog Španca Alkarasa rezultatom 6:1, 6:4, 6:7, 6:3.
Na taj način je Italijan izjednačio sopstveni najbolji rezultat na Grend slemovina, pošto je ove godine dogurao do četvrtfinala na prvom u sezoni - Australijan openu, a bio je i među osam najboljih igrača u Parizu na Rolan Garosu.
Sada će Siner dati sve od sebe da napravi iskorak, ali će to biti izuzetno teško jer će s druge strane mreže imati velikog favorita Novaka Đokovića koji ima šest trofeja na Vimbldonu i nameračio se da tu brojku "podeblja". Srpski as, inače treći teniser sveta, učiniće sve da smanji zaostatak u odnosu na najvećeg rivala Rafaela Nadala koji ima 22 Grend slem titule, dok Đoković i Federer imaju po 20 najvećih trofeja.
„Biće teško protiv Novaka jer igra veoma dobro. Daću sve od sebe, to je najmanje što mogu da uradim. Odličan je osećaj igrati na Centralnom terenu, veliki broj šampiona je igrao ovde i predivan je osećaj videti pune tribine. Najvažnije je da publika uživa. Privilegija je zaista igrati na Centralnom terenu Vimbldona“, poručio je Siner.
Nema dileme da je Italijan posle svoje velike pobede nad Alkarasom bar kratko pogledao koliko je Đoković bio impresivan protiv Van Rajthovena.
Holanđanin koji je dobio specijalnu pozivnicu za Vimbldon je uspeo da izjednači na 1:1 u setovima, ali je to dodatno motivisalo Đokovića da ubaci u viši stepen prenosa i da poput brzog voza protunji pored rivala i domogne se četvrtfinala.
Mladi španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Alkaras ispao, Đokoviću otvoren put ka finalu Vimbldona
Novak  Đoković i Nenad Zimonjić u Dejvis kupu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Novak je imao specijalnog gosta na treningu /foto/
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Srbin za 49 minuta do prve titule u karijeri!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala