- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapad će i dalje pozivati Ukrajinu u rat

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Oslobađanje Luganske Narodne Republike je važan događaj u zoni specijalne operacije, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev i dodaje da će Zapad nastaviti da poziva Ukrajinu u rat do pobedničkog kraja.
„Oslobađanje teritorije LNR je važan događaj u toku specijalne vojne operacije. Predviđam da će u tom kontekstu naši evropski ‘prijatelji’, koji su bili šokirani prizorom tuđe krvi, raznorazne Ursule, Trasove i ostali Borelji nastaviti da pozivaju Ukrajinu u rat do pobedničkog kraja“, napisao je on na svom kanalu na Telegramu.
„A uzbuđene ukrajinske vlasti sa kokainskim oduševljenjem će nastaviti igru međunarodne podrške i pokazuju ‘čvrstu’ rešenost da vrate sve što je izgubljeno. Samo što je uzalud“, dodao je Medvedev.
Prema njegovom mišljenju, „trebalo je razmišljati ranije“, „a sada bi Zelenski i kompanija trebalo da se sete Cicerona: abiit, excessit, evasit, erupit “ (otišao, sakrio se, nestao, pobegao).
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina da je Luganska Narodna Republika oslobođena. Poslednji od većih gradova na teritoriji LNR koji je držao Kijev – Lisičansk, prešao je pod kontrolu ruskih i luganskih snaga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala